Κρίταμο τουρσί





Διαδικασία: γεμίζετε μια κατσαρόλα με νερό μέχρι την μέση, ρίχνετε μίση κούπα χοντρό αλάτι κ μόλις βράσει ρίχνετε το κρίταμο να ζεματιστεί για 10 δευτερόλεπτα.Έπειτα το στεγνώνετε πολύ καλά πάνω σε πετσέτες και το τοποθετείτε σε βαζάκια. Μέσα στο κάθε βάζο ρίχνουμε τρεις κ.σ αλάτι, μισό νερό-μισό ξύδι αναλόγως πόσο δυνατό είναι το ξύδι μας και πόσο ξυδάτο  μας αρέσει. Κλείνουμε καλά τα βάζα και τα τοποθετούμε σε σκοτεινό μέρος για ένα μήνα να τα ψήσει το ξύδι και να γίνει ένα νοστιμότατο τουρσί για όλο το χρόνο. Μαζεύουμε κοντά σε βράχια και καθαρές ακρογιαλιές όλο τον μήνα Ιούνιο, έχει ιδιαίτερη θαλασσινή μυρωδιά και γεύση ,ταιριάζει τέλεια σε σαλάτες, ψαρομεζέδες κ ορεκτικά!!!!

Σχόλια